Vai esat kādreiz pieķēruši sevi pie domas, ka jūsu sociālo tīklu meklēšanas josla atklāj nedaudz par daudz? Nepilnīgi ierakstīts lietotājvārds, sen aizmirsta profila meklējums vai nejauši uzklikšķināts ieteikums var palikt ierakstīts lietotnes atmiņā mēnešiem ilgi. Par laimi, privātuma kontrole ir jūsu pašu rokās. Ja vēlaties atsvaidzināt savu plūsmu un nodrošināt, ka neviens cits neredz jūsu iepriekšējās intereses, ir svarīgi zināt, kā dzēst Instagram meklēšanas vēsturi ātri un pavisam vienkārši. Šajā pamācībā apskatīsim solim pa solim, kā pilnībā attīrīt meklēšanas joslu gan iPhone, gan Android lietotājiem.
Katru reizi, kad meklēšanas joslā ierakstāt kāda lietotāja vārdu, tēmturi vai vietu, platformas algoritms šo informāciju saglabā. Tas tiek darīts, lai atvieglotu turpmāko navigāciju, taču vienlaikus tas var kļūt par privātuma risku, ja kāds cits skatās jūsu tālruņa ekrānā. Turklāt vecie meklēšanas rezultāti bieži vien sagroza jaunākos ieteikumus, kas vairs nav aktuāli.
Regulāra meklēšanas datu dzēšana ne tikai pasargā jūsu privātumu, bet arī palīdz pārstartēt lietotnes ieteikumu algoritmu.
Visātrākais veids, kā atbrīvoties no nevēlamiem ierakstiem, ir izmantot lietotnes iebūvēto iestatījumu izvēlni. Šis process ir identisks gan Android, gan iOS operētājsistēmu lietotājiem.
Dažkārt pat pēc tam, kad esat izlēmuši pilnībā dzēst Instagram meklēšanas vēsturi, meklēšanas joslā joprojām parādās "ieteiktie" profili. Tie ir konti, kurus lietotne uzskata par jums saistošiem, balstoties uz jūsu mijiedarbību.
Lai atbrīvotos no šiem ieteikumiem, atveriet meklēšanas sadaļu (lupas ikona), atrodiet profilu, kuru vairs nevēlaties redzēt ieteikumos, turiet uz tā pirkstu vai nospiediet krustiņu blakus ieteikumam. Tādējādi sistēma sapratīs, ka šis saturs jums vairs nav interesants.
Mūsdienu mobilajās lietotnēs mūsu digitālās pēdas uzkrājas ļoti ātri. Atcerieties, ka datu notīrīšana vienā ierīcē automātiski sinhronizējas ar jūsu kontu arī citās vietās. Ja vēlaties uzturēt savu kontu tīru un pasargātu, veiciet šo procedūru vismaz reizi mēnesī.
Vai jūs regulāri tīrāt savu sociālo tīklu vēsturi, vai arī ļaujat algoritmam atcerēties visu? Padalieties ar savu pieredzi komentāros!









